Dronningens strålande galamiddag


Drottning Margrethe.  Skärmdump: Berlingske TideneFör den som tyckte att årets
Nytårstaffel var lite väl storslagen, faller nog danska regentparets middag för regeringen, folketinget och Europaparlamentets danska representanter, vederbörande väl i smaken.
Drottning Margrethe och Prins Henrik.Leendena var många under onsdagskvällens "aftonsällskap" som tog plats på Christiansborgs slott i Köpenhamn.
   Först av alla kungligheter att anlända var kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.  Kronprinsessan bar en mörk kungligt blå aftonklänning, och kompletterade det med sin bröllopstiara.

Kronprinsparet.  Skärmdump: BerlingskeNäst efter kronprinsparet lockade prins Joachim och hans Marie till sig flest fotoblixtar. Detta var troligen den 34-åriga prinsessan den främsta anledningen till. Hon bar som vanligt sin blomstertiara, som lånas ut av svärmor dronningen. Från början tillhörde smycket prinsessan Dagmar (dotter till kung Frederik VIII och drottning Louise), men övergick efter hennes död 1961 till kung Frederik IX och drottning Ingrids ägo, för att slutligen tillfalla drottning Margrethe.

Prins Joachim och Prinsessan Marie.  Skärmdump: BerlingskeEfter prinsparet kom drottningens syster, prinsessan Benedikte, som var stilig i svart och i sin stjärntiara.
   Slutligen steg den alltid lika majestätiska drottning Margrethe med maken prins Henrik in i Christiansborgs representationsgemaker. 
Majestätet återanvände sin galastass från Henriks 75-årsmiddag i somras och på huvudet satt den tiara som på engelska benäms som "the Floral Aigrette tiara". Denna har tidigare burits av modern, drottning Ingrid.

Prinsessan Benedikte.Naturligtvis bjöds kungligheterna och de prominenta gästerna på högklassig mat och dryck. På menyn stod nämligen fiskterrin med fänkålscrudité, oxfilé med potatis-svampkaka och gröna ärtor samt den lokala efterrätten "Christiansborg fromage".
Till detta serverades prinsens egna vin La Cigaralle du Prince 2005, Chateau de Cayx 1999, samt till desserten Moët et Chandon.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0