Bröllopets kungliga...


...Gest
Att kungen under sitt tal berörde sin egen bröllopsdag, och i anslutning till detta gav en ros till sin hustru, kan knappast ha undgått någon.
Handlingen stal knappast showen, utan kan istället sägas vara en fin och minnesvärd gest, som inte hör till vanligheterna.  
Skärmdump: SVT

...Leende
En som under alla bröllopsfestligheter, i större utsträckning än många andra kungliga gäster, ständigt bjöd på ett glatt leende, var kronprinsessan Mette-Marit av Norge, 36. Hon och hennes make är för övrigt goda vänner till brudparet.

...Tal
Nu är han visserligen inte kunglig, men Olle Westling, 65, var i sanning den som höll det bästa talet under bröllopsmiddagen. Daniels far lockade till skratt vid ett flertal gånger, bland annat när han berättade om första gången han hörde talas om sonens nya flickvän.
- Vi blev väldigt glada den dag du berättade, att du träffat en flicka du ville ta med dig hem för att presentera för oss. Att det var just den flickan, hade vi inte riktigt räknat med...
Skärmdump: SVT

...Kunglighet
Drottning Margrethe av Danmark, 70, var den av alla kungligheter som utmärkte sig allra mest med sin majestätiska utstrålning. Till och med på långt håll syntes det att hon var Dronningen med stort D, och till sin hjälp hade hon förstås sin färgstarka klänning och sin längd (182 cm).
I bakgrunden på bilden syns grevinnan Bettina Bernadotte af Wisborg och prins Radu av Rumänien....Doldis
Prinsessan Madeleine, 28, under lördagen mycket drottninglik, höll vid sin systers bröllop en låg profil. Detta märktes inte minst vid Lejonbacken, då hon stod något bakom sin familj. Detta hindrade henne emellertid inte från att av allt att döma vara vid strålande humör.

...Tårar
Kronprinsessan Margarita av Rumänien, 61, blev under vigseln till synes mycket berörd, vilket hon med all säkerhet inte var ensam om denna dag.
Margarita är väl värd att lyftas fram, då hon sedan 1990 gör en hedervärd insats med The Princess Margarita of Romania Foundation, som bland annat verkar för att stärka livsvillkoren för barn och äldre.

...Twittrare
Drottning Rania av Jordanien, 39, har gjort sig känd som en flitig användare av sociala medier. När hon stod på Lejonbacken med de övriga prominenta gästerna, halade hon upp sin mobil/kamera och knäppte en bild ut mot Norrbro, som hon dagen därpå publicerade på sin twitterblogg. Så här blev resultatet.
Dagen efter bröllopet skrev hon bland annat så här på sin twitter: "Lucky 2 hv witnessed love shared by gorgeous bride and groom".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0