Brudparet och kungligheterna i bilder


Vilket kungligt bröllop! Jag har inte de senaste dagarna haft någon nämnvärd möjlighet att skriva något om de olika tillställningarna, men nu har jag varit på plats utanför slottet och fått några bilder på brudparet - och de kungliga gästerna.
Tyvärr hann jag inte stå från tidig morgon vid slottet och på en bra plats invänta kronprinsessparet, utan fick i stället hasta fram till kortegen någon kvart innan densamma drog förbi... Lyckligtvis fick jag en acceptabel plats på Norrbro utanför slottet, där jag kunde ta en hel del kort på kungligheterna!
Bland de första kungligheterna som kunde noteras på Lejonbacken var kronprins Alexander av Serbien, hustrun kronprinsessan Katherine, och greveparet Carl Johan (ej i bild) och Gunnila Bernadotte af Wisborg.

  
Vänster bild: Prinsessan Désirée, friherrinnan Silfverschiöld, med maken friherre Niclas Silfverschiöld. Prinsessan bar ametistdiademet.
Mittenbilden: Drottning Margrethe II av Danmark i samma majestätiska utstyrsel som vid hennes 70-årsfirande i april. Här med maken prins Henrik. I bakgrunden syns dronningens syster prinsessan Benedikte.
Höger bild: Stiliga kronprinsessan Mathilde av Belgien, som är ganska anonym för den svenska allmännheten, vinkade glatt till folkmassan.


Kronprinsessan Mathilde av Belgien i samspråk med kronprinsessan Letitzia av Spanien (prinsessa av Asturien). Bakom dem syns Letitzias man kronprins Félipe och kung Konstantin av Grekland.


Drottning Rania av Jordanien, prins Edward, Earl av Wessex, hans fru grevinnan Sophie (med ryggen åt kameran), prinsessan Benedikte av Sayn-Wittgenstein-Berleburg, drottning Margrethe av Danmark och maken prins Henrik.

 
Vänster bild: Kronprins Willem-Alexander av Nederländerna (Prins av Oranien) med modern, drottning Beatrix.


Prins Lorentz av Belgien, Ärkehertig av Österrike-Este, drottning Paola av Belgien, Islands presidentfru Dorrit Moussaieff samt prinsessan Astrid av Belgien, Ärkehertig av Österrike-Este.


Kungligheter i glatt samspråk. Från vänster prinsessan Benedikte, drottning Margrethe, kronprinsessan Margarita av Rumänien, prins Henrik av Danmark och prins Radu av Rumänien.


Kronprinsessan Victoria och hennes nyblivne make, prins Daniel, ankommer. Visste man inte bättre skulle man kunna tro att det var en nygift drottning Silvia.


Dagens och årets och decenniets brudpar, kronprinsessan Victoria och prins Daniel.


Tillsammans med brudparet kom även kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine. Längst till höger syns även prinsessan Märtha Louise av Norge.


Kronprinsessparet och Kungaparet av Sverige.


Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med sina föräldrar, Kungen, Drottningen, Ewa Westling och Olle Westling.


Kommentarer
Postat av: Bellaan♥

många fiina bilder Johannes! :)

2010-06-20 @ 10:11:36
Postat av: Johannes

Tack Bellaan, kul att du tyckte det!

2010-06-21 @ 19:45:51
Postat av: Mats Öberg

Riktigt kul Johannes!

Nice blogg.

2010-06-22 @ 13:26:09
Postat av: Johannes

Tack Mats! Skoj att du hittade hit!

2010-06-23 @ 23:54:40
Postat av: Fältmarskalken

Här må i all ödmjukhet påpekas att Hans Kunglig Höghet Kronprins Alexander bör tituleras "av Serbien" och icke "av Jugoslavien".http://www.royalfamily.org/index_eng.html refereras otvivelaktigt "den serbiska monarkin" och det är för ett återupprättande av Konungariket Serbien som Hans Kunglig Höghet verkar bland annat med stöd av den serbiska ortodoxa kyrkan.Må Konungariket Serbien snarast återupprättas!

2010-06-26 @ 17:19:04
URL: http://fieldmarchal.blogspot.com/
Postat av: Johannes

Hej Fältmarskalken!Jag var faktiskt osäker på hur de skulle tituleras, så jag använde mig av den svenska officiella inbjudningslistan som mall. Men Du har helt rätt, den källa Du anger, är en betydligt mer tillförlitlig sådan. Har ändrat nu. Tack!Vänliga hälsningar

2010-06-26 @ 18:20:47
Postat av: Fätmarskalken

Helt okomplicerad är icke denna fråga varför Johannes villrådighet synes mig varit fullt befogad. Hans Kunglig Höghet föddes som Kronprins av Jugoslavien (vilket för övrigt skedde på ett hotell i London som försteministern Churchill förklarat såsom jugoslaviskt territorium). Hans Kunglig Höghets fader Konung Peter abdikerade heller aldrig såsom Konung av Jugoslavien varför det med visst fog skulle kunna hävdas att Hans Kunglig Höghet är legitim arvtagare till Jugoslaviens tron.I detta fall står det, såsom framgår av refererade hemsida för det Serbiska Konungahuset, dock helt klart att Hans Kunglig Höghet icke gör anspråk på något annat än Serbiens tron. Detta är grunden för mitt ställningstagande i frågan.

2010-06-26 @ 19:14:22
URL: http://fieldmarchal.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0