Joachims och Maries glada Mexico-besök


Prins Joachims och prinsessan Maries besök i Mexico gick onekligen i kulturens tecken, med besök på såväl museer med diverse utställningar, som en galamiddag.
Prinsparets besök i Mexico inleddes redan på onsdagen, då man anlände till Mexico City, men det officiella programmet började dagen därpå. Då öppnade nämligen prins Joachim och hans fru en utställning på Museo Franz Mayer, med kostymer från den danska filmen "De vilda svanarna" (baserad på H.C Andersons saga), som drottning Margrethe faktiskt har designat.

På fredagen öppnades en annan dansk visning av det kungliga paret; "Dreams on Wheels", som är en så kallad "vandrande utställning" och handlar, enligt det danska kungahusets hemsida, om dansk cykelkultur och innovativ cykeldesign.
Samma kväll besökte prins Joachim och prinsessan Marie Antropologiskt Museum, vilket kom att följas av en galamiddag (se bild till vänster). Det blev många glada miner i sällskapet, kanske tack vare kungligheternas lättsamma sätt.

Den 6 mars avlades visit till Teotihuacán-pyramiderna (bara några mil från Mexico City) och till folkparken Xochitla. Som ett minne av det danska prinsparets besök, planterades ett träd i parken.

Prins Joachim och prinsessan Marie på kostymutställningen till filmen "De vilda svanarna".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0