Kunglig träff i BelgienSlottet Laeken på tisdagen. Översta raden från vänster: Sir Francis Jacobs, Prinsessan Astrid av Belgien, Neelie Kroes, Viviane Reding, Prinsessan Claire av Belgien och Jean-Louis Duplat.
Mellersta raden fr.v: Professor Gianmaria Flick, Gertrud van Rompuy, Bernadette Chirac, Vaira Vike-Freiberga, Malgorzata Tusk, Margarida Barroso och prinsessan Mathilde av Belgien.
Nedersta raden fr.v: Drottning Paola av Belgien, justitieminister Stefaan De Clerck, Infanta Cristina av Spanien, Drottning Silvia av Sverige, Birgitte, Hertiginna av Gloucester och Kung Albert II av Belgien.


Förra året var det svenska drottning Silvia som bjöd in kungligheter från hela Europa till Stockholm för att markera Barnkonventionens 20-årsfirande. Nu i tisdags var det belgiska drottning Paolas tur att stå värd för ett liknande evenemang.
Anledningen till mötet är konferensen "Vulnerable children on the run, a european challenge", som ägde rum under onsdagen och fortsatte i dag. Konferensen verkar för att belysa och diskutera problematiken med försvunna och sexuellt utnyttjade barn, ett problem som enligt initiativtagarna är gränsöverskridande. Att mötet sker i Bryssel, beror på att det just är Belgien som för tillfället innehar EU-ordförandeskapet.

Redan på tisdagen bjöd den i frågan högst engagerade drottning Paola in andra länders kungligheter och andra dignitärer för en konsert och middag på slottet Laeken. Bland de namnkunniga kan förutom vår egna drottning Silvia, även nämnas Birgitte, Hertiginna av Gloucester (som för övrigt har fått triss i barnbarn i år), Infanta Cristina av Spanien, Frankrikes tidigare presidentfru Bernadette Chirac och Margarida Barroso (hustru till EU-kommissonens ordförande). Från drottning Paolas egna familj var maken kung Albert, prinsessan Mathilde, prinsessan Astrid samt prinsessan Claire, närvarande.

Tidigare nämnda konferens ägde sedan rum på Kungliga slottet i Belgien och här medverkade de flesta av de ovanstående personerna. På bilden till höger syns drottning Silvia med värdparet drottning Paola och kung Albert av Belgien. De båda drottningarna är goda vänner och delar engagemanget för barn sedan många år tillbaka.
   Tillsammans med sin make, står för övrigt drottning Silvia värd för "World Child and Youth Forum" på Slottet i Stockholm under fredagen.

Foto: LIFE


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0