Kronprinsessparet besökte ett snöigt Kinnekulle


"Strålande", var kron-prinsessan Victorias reaktion på vintervädret när hon och maken besökte Högkullen på Kinnekulle under fredagsmorgonen.
En imponerande skara människor, visserligen något färre än vad man från början kanske hade räknat med, hade trotsat kylan och snö-(o)vädret och tagit sig upp på Högkullen på Kinnekulle för att få en skymt av Kronprinsess-paret. Dessa är som bekant i full färd med sin intensiva rundresa i hertigdömet.
Innan paret gjorde entré spekulerades det vilt om huruvida de skulle ta sig upp i utsiktstornet eller inte - det var som kanske framgår av bilderna, inte mycket till utsikt att tala om denna morgon.

Efter att Hertiginneparet välkomnats med såväl tal från Götenes kommunalråd Bo Bergsten som diverse hyllningar av den församlade massan, vandrade kungligheterna bort till de många kungstenarna, där stenar sedan mer än 100 år har signerats av svenska kungligheter, så också nu. Kronprinsessan och prins Daniel skrev in sina namn på en pappskiva som senare skall huggas in i berget.

På vägen tillbaka till utsiktstornet hälsade Victoria och Daniel på flertalet av de människor som var på plats och ägnade i vanlig ordning särskilt mycket tid åt de minsta barnen.
Prins Daniel vände sig glatt till åskådarna och tyckte det var "kul att ni kom", och benämnde oss som "tappra".


Därefter blev det - trots allt, dags för paret och medföljande uppvaktning att gå in i utsiktstornet för att avnjuta snittar (vilket även förunnades åskadarna) och utsikten, hur bra den nu kan ha varit.

När Kinnekullebesöket var till ända, gick resan för Kronprinsessparet vidare till Läckö slott, där de enligt Nya Lidköpingstidningen möttes av ett tusental människor - långt många fler än på Kinnekulle. Men så hade också vintervädret på en timma och några mil förbytts till ett för månaden normalt höstväder...
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel välkomnas till Högkullen.


- Första vinterdagen, sade Victoria hurtigt.


Kungligheterna lyssnar på välkomsttalet, som bland annat refererade till Kronprinsessans senaste besök på Kinnekulle som ägde rum 2002.


Av klädseln att döma, såg det ganska kallt ut för kronprinsessan Victoria. Den som såg ut att frysa mest var dock prins Daniel...


Trots kylan blev besöket både glatt och varmt.


Kommentarer
Postat av: Hesse

Hej Johannes, Fantastiska inlägg du gör, så välskrivet och humant. Kul att de besökte mina gamla trakter, Uppvuxen mycket i Kinnevedum hos min gammelmoster, Götene är vackert och min förre körledare Leif kommer därifrån. (Onödigt vetande, jag vet hehe.)Hittade ett krus i källaren där det stod kinnekulle på (Ännu en onödig sak att veta)Men jag älskar din blogg den är mycket bättre än svensk dam.En vinterkram till dig från mig, <3 <3 <3

2010-10-25 @ 09:31:32
URL: http://www.blogspace.com
Postat av: Ingrid

Hej Johannes Jag håller med Hesse

att din blogg är mycket bättre än

Svensk Damt. Mycket mer intressant att

läsa.

Trevlig kväll.

2010-10-25 @ 17:22:43
Postat av: Johannes

Tack Hesse och Ingrid för snälla kommentarer. Kul med uppskattning.Ha en fin vecka!

2010-10-26 @ 17:05:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0