Kronprinsessparets båtturer i Göteborg
På onsdagskvällen besökte Kronprinsessparet Göteborgs Kungliga Segelsällskap och för prins Daniel blev det inte mindre än två båtturer.
Visst är det sommar fortfarande! Åtminstone i Göteborgstrakten, där det framåt onsdagskvällen, när kronprinsessan Victoria och prins Daniel skulle besöka GKSS (Göteborgs Kungliga Segelsällskap) i Långedrag, blev riktigt varmt efter en dag med ganska kylig vind.

Paret hälsades välkomna av klubbens VD Peter Klock som även berättade om segelsällskapets verksamhet för barn med funktionsnedsättning.
Därefter bjöd ungdomarna prins Daniel på en seglingstur (se video nedan), alltmedan kronprinsessan Victoria roat såg på. Publiken, som alla var intresserade av att få en glimt av prinsen, ställde sig på en sjösättningsramp, vilken inte klarade av att hålla sig uppe vid ytan med alla människor, utan sjönk och lämnade ett flertal med vatten upp till knäna.
- Vad gör man inte för att få se dem, resonerade en av dessa personer.

Kronprinsessparet var särskilt imponerade av de unga seglarna under besöket.
- Det syns verkligen att ni har roligt, sade kronprinsessan Victoria.

   Slutligen, framåt halv sju-tiden, steg kungligheterna ombord på M/S Walona för en tur genom skärgården till Vinga fyr, där det bjöds till middag.

Göteborgs Kungliga Segelsällskap är en klubb med anor från 1860. Med sina 4200 medlemmar, gör det idrottsföreningen till en av Sveriges största.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0