Victoria glittrade på slottsmiddagen


Nobelfirandet slutade inte i lördags! På fredagskvällen ägde nämligen kungens middag för Nobelpristagarna rum.
Klockan 19.30 inleddes årets Nobelmiddag på Kungliga slottet i Stockholm. Med undantag för litteraturpristagaren Tomas Tran-strömer, som av hälsoskäl tackat nej, var alla pristagare samt även representanter för Riksdag, Regering, svenska och norska Nobelstiftelsen, Akademier och ambassadörer, på plats.

Gästerna hälsades som vanligt välkomna av den svenska kungafamiljen - plus storhertigparet av Luxemburg - i Vita havet, för att sedan inta själva middagen i Karl XI:s galleri.
Hit anlände Kungaparet tillsammans med Storhertigparet. Till sin mörkblå klänning bar drottning Silvia prinsessan Sibyllas diadem, medan storhertiginnan Maria Teresa använde den tiara av pärlor och diamanter som var den första hon bar som nybliven storhertiginna av Luxemburg 2000. Liksom den hon pryddes med i går, var kvällens smycke gjord av franska juvelerarhuset Chaumets.

Kronprinsessan glittrade i en silvrig aftonklänning och hennes favorit Stråldiademet som det emellertid var ett tag sedan vi såg i Nobel-sammanhang. Vid sina båda sidor hade hon prins Daniel och prins Carl Philip, vilka som etiketten erbjuder var klädda i frack. Efter dem kom prinsessan Christina med make Tord Magnuson. Christina var klädd i samma aftontoilette som under Nobelprisutdelningen 2009 och bar samma diadem som i går; nämligen sitt privata.

Klockan 23.00 bröts, också det enligt vad traditionen föreskriver, taffeln av Kungen. Vid det laget hade de drygt 150 gästerna inte bara en fantastisk middag bakom sig, utan också ett antal som vi får anta lika fantastiska tal, värdiga att komma ihåg för lång tid framöver.

Faksimil: ANP

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0