Kunglig glans på "Nytårskuren"


På årets första dag bjöd drottning Margrethe och prins Henrik in till den sedvanliga taffeln på Amalienborgs slott. Mest uppmärksamhet fick kronprinsessan Mary - eftersom hon inte var på plats.
Först när den traditionsenliga "Nytårskuren" i Christian VII:s palats på Amalienborg tar plats, förstår man på allvar att det är ett nytt år. Prakten är stor och det spars inte på de kungliga regalierna. Avsikten med middagen är att regentparet ska önska ett gott år till främst regeringen och företrädare för det danska hovet - och vice versa.


I år tvingades den höggravida kronprinsessan Mary avstå från taffeln, men den blivande fyrabarnsfadern kronprins Frederik var på plats.
     Den som ersatte kronprinsessan var drottningens kusin prinsessan Elisabeth, som tyvärr inte verkar ha fotograferats särskilt mycket under lördagskvällen.
Desto mer blixtrade kamerorna när drottning Margrethe, prins Henrik, prins Joachim och hans hustru prinsessan Marie anlände. Dronningen var klädd i samma aftonklänning som hon bar i samband med sitt 70-årsfirande i april 2010 och senare även under det svenska kronprinsessbröllopet i juni.

Under kvällen serverades Creme Vichyssoise, terrin med viltlever, svinbröst tii huvudrätt samt till dessert chokladkaka. Dryckerna var Rosenborgsvin, Chateau de Caïx 1985 (prins Henriks eget vin från slottet Caïx), Champagne Moët et Chandon och Cuvée Spéciale.

Kommentarer
Postat av: Gealach

Tyckte väl att jag kände igen klänningen! :-)

2011-01-02 @ 19:55:16
URL: http://gealach.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0