Prinsessan Michaels favorit


Under förra veckan skedde ett turkiskt statsbesök i Storbritannien och med på en av galamiddagarna var prinsparet av Kent. Prinsessan Michael bar här det smycke som blivit hennes signum, och som har över hundra år på nacken.
Kvällen efter den stora galamiddagen för den turkiska presidenten, där drottning Elizabeth och hennes familj fanns närvarande, skedde en mindre tillställning på Guildhall i London. Här var endast två kungligheter med, nämligen prinsparet Michael av Kent (prins Michael är för övrigt kusin med Drottningen).

Marie-Christine, med titeln Prinsessan Michael av Kent, bar den så kallade Festontiaran, som består av pärlor och diamanter vilka tillsammans bildar smyckets girlandform. Tiaran är verkligen en av hennes favoriter och är väl den som förknippas mest med prinsessan. Men faktum är att den tillverkades redan under det tidiga 1900-talet och har tidigare ägts av Prinsessan Marina, Hertiginnan av Kent (svärmor till Marie-Christine, 1906-1968). Smycket var också väl använt av henne och kan ses på bilden nedan.


Det är faktiskt ren tur att Festontiaran fortfarande finns i familjens ägo. Marinas tre barn sålde nämligen av ekonomiska skäl stora delar av hennes rika smyckesskrin och en av hertiginnans mest ståtliga tiaror är i dag reducerad till en betydligt mindre pampig variant. Festontiaran har dock kvar sin ursprungliga form och kan kanske snart ses på en ny generation. Prinsessan Michael av Kent har nämligen både en svärdotter och en dotter...


Faksimil: Yahoo News

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0