Prins Nikolaos och hans Tatiana blir föräldrar
Prins Nikolaos och hans fru Tatiana, väntar sitt första barn.
Det skrev i går danska Billed-Bladet. Barnet, som blir det grekiska exkungaparets tionde barnbarn, väntas till våren 2012.

Det väntade grekiska tillskottet kommer att få två jämnåriga släktingar i svenska kronprinsessan Victorias förstfödde (brylling/fyrmänning) som förväntas komma till världen i mars, liksom danske prins Joachims fjärde barn (syssling), som föds i januari. Gemensamt för dessa tre är att de allihop härstammar från kung Gustaf VI Adolf av Sverige och kronprinsessan Margareta, vilka alltså är barnens farmors mors föräldrar. Via Margareta, som var född engelsk prinsessa, är de väntade barnen även släkt med drottning Elizabeth II:s andra barnbarns barn, vars födelseår också beräknas till 2012.

Den 42-årige prins Nikolaos, som är son till kung Konstantin och drottning Anne-Marie av Grekland, gifte sig med Tatiana Blatnik (född 1980) i augusti 2010 på den grekiska ön Spetses. 


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Oerhört vackert par.

Gratulerar!

Tack! för din kommentar på min blogg.

Mvh:Ingrid

2011-10-27 @ 20:56:40
Postat av: Fältmarskalken

En mycket glädjande nyhet om tillökning i det grekiska Konungahuset.Såsom ett komplement till den förtjänstfulla beskrivningen av husets släktsskap med vårt eget konungahus må framhållas att det grekiska konungahustet är en gren av det danska och att husets medlemmar alltfort äger titeln "Prins/Prinsessa av Danmark".Förövrigt är det ju ock så att näste brittiske Konung kommer att stamma från en gren av det grekiska och då ytterst även från det danska Konungahuset. Hertigen av Edinburgh, Prins Filip, är som bekant sprungen ur samma hus även om han avsade sig sina grekiska och danska titlar i samband med sitt giftermål.Med tanke på det eländiga tillstånd som Grekland befinner sig i borde dess folk komma till sans och återuppkalla Konung Konstantin på hans rättmätiga tron. Grekland, om något land, är i sanning i behov av den kontiniutet, styrka och harmoni som enbart den monarkistiska statsformen, under maktdelningens princip, kan ge.Leve det grekiska Konungahuset och må det åter snart uppstiga på tronen.

2011-10-27 @ 21:33:09
URL: http://fieldmarchal.blogspot.com/
Postat av: Kristina

Hej! En fråga, vem i det engelska kungahuset ska också ha barn 2012? :) Har jag missat något?

Tack för en SUPERbra blogg!

2011-10-28 @ 19:09:13
Postat av: Johannes

Hej Kristina och stort tack! :)Drottning Elizabeths äldsta barnbarn, Peter Phillips (prinsessan Annes son) och hans fru Autumn, väntar sitt andra barn till mars nästa år.Fältmarskalken: Tack för en som vanligt informativ kommentar!

2011-10-28 @ 23:38:11
Postat av: Kristina

ok, de hade jag helt missat! Tack för upplysningen iallafall.

2011-10-29 @ 14:46:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0