Ännu en jubileumsmiddag för Dronningen


Med anledning av drottning Margrethes 40 år på tronen, ägde på onsdagskvällen en middag för den diplomatiska kåren rum på Christiansborgs slott.
Efter ett så storslaget firande av Margrethes 40-årsjubileum som det i januari, var gårdagens middag lite mer tillbakahållen. Drottningen återanvände till exempel den aftonstass hon bar just i januari. På huvudet bar hon den ståtliga smaragdtiara som även den plockades fram under förra månadens stora firande.
Men högtidsdräkt var det naturligtvis och värdigt blev det även denna gång. Den reslige prins Henrik, till exempel, ordensprydd och med mössan på sned, såg mer majestätisk ut än någonsin.

Förutom regentparet, fanns även kronprinsparet, prins Joachim och prinsessan Benedikte på plats. Kronprinsessan Mary använde sitt bröllopsdiadem, medan prinsessan Benedikte bar det så kallade blomsterdiademet som väl oftast förknippas med henne och hennes yngre syster.

Under kvällen serverades viltterrin, dovhjortsfilé, ostkaka och dadelkaka och till detta bland annat viner från prins Henriks vinslott Caïx.

Regentparet bjuder en gång varje år till middag för diplomaterna i Danmark, och i år sammanföll det helt enkelt med Drottningens 40-årsjubileum.

Se bild på Regentparet och prins Joachim här.

Faksimil: SN.dk


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0