Prins Charles till Norden


För den som blev besviken när prins Charles uteblev från det svenska Kronprinsessparets bröllop 2010, är dagens kungliga nyhet desto roligare. I mars besöker Prinsen av Wales de skandinaviska länderna.
Det är med anledning av drottning Elizabeths 60-årsjubileum som regent, som företrädare för den brittiska monarkin reser runt i världen för att sprida ljus över Det Förenade Kungariket och dess relationer med utomstående stater. Den 20-27 mars avlägger därför Prinsen av Wales och hans Camilla, Hertiginna av Cornwall, på inbjudan av de nordiska regenterna, officiell visit i Norge, Sverige och Danmark.

Detta är prins Charles första officiella besök i Sverige, en plats som han inte har varit i sedan 1969. Danmark och Norge lär han däremot ha i betydligt färskare minne, då han besökte länderna 2009 respektive 2010. För Hertiginnan av Cornwall, är det första gången hon gör officiella besök i samtliga tre länder.
Programpunkter

20-22 mars: Besök i Norge
På schemat står bland annat en officiell middag på Det Kongelige slott i Oslo, möte med statsminister Stoltenberg och en träff med några av de ungdomar som befann sig på Utøya den 22 juli 2011.
Den 21 mars befinner sig paret i Bergen, där de bland annat ska bevista en konsert i Håkonshallen och ta en tur med HMS Liverpool.
Värdar: Kung Harald V och Drottning Sonja

22-24 mars: Besök i Sverige
Det som hittills har avslöjats om vistelsen i Sverige, är att besöket främst kommer att koncentreras kring huvudstaden och handla om hållbar miljö och sociala frågor. Kungaparet kommer att stå värdar för en middag på Slottet och även ett besök på Vasamuseet är inplanerat.
Värdar: Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia

24-27 mars: Besök i Danmark
På programmet står bland annat ett möte på med soldater hemkomna från Afghanistan på Kastellet i Köpenhamn och ett besök i bostadsområdet Gyldenrisparken. Dessutom ska Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall bevista en "Hamlet Workshop" på Kronborgs slott på Själland. Paret hinner även med studiebesök på ett så kallat "grönt" universitet och på ett ekologiskt lantbruk.
En slottsmiddag blir det förresten också, även i Danmark.
Värdar: Drottning Margrethe II och Prins Henrik 

Kommentarer
Postat av: Neta

Verkligen roligt att paret kommer till Stockholm. Kanske man får se en skymt av dom :)

2012-02-21 @ 14:40:14
URL: http://adika.bloggspace.se
Postat av: Johannes

Ja, har tänkt ta en tur upp till Stockholm av just den anledningen. Det är ju inte så att han frekventerar detta land stup i kvarten, precis. :)

2012-02-21 @ 14:59:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0