Det blev en dotter för Joachim och Marie
Prins Joachim och prinsessan Marie fick tidigare i dag en liten dotter.
Flickan, som kommer att få sitt namn offentliggjort vid dopet om några månader, är prins Joachims fjärde barn och det andra gemensamma med Marie Cavailler, som han gifte sig med 2008. Barnet föddes klockan 08.27 på tisdagsmorgonen och vägde 2930 gram och var 49 centimeter lång.
Den nyblivne fadern mötte i morse media utanför Rigshospitalet.
- Det är så roligt att det ingen trodde var möjligt, det blev det, sade han överlyckligt.

Som drottning Margrethes åttonde barnbarn hamnar flickan på plats nummer tio i danska tronföljdsordningen, och petar därmed ned prinsessan Benedikte och prinsessan Elisabeth ett snäpp vardera.
Precis som sina äldre syskon kommer inte nytillskottet att bli någon Kunglig Höghet utan får istället titeln Hennes Höghet Prinsessa av Danmark, Grevinna av Monpezat.

Den nyblivna modern intervjuades faktiskt nyligen för Jyllands-posten, där hon berättade om sin roll som dansk prinsessa och som mor.
- Särskilt när vi är borta en längre tid, får jag dåligt samvete för Henrik. Det är svårt att inte bli frustrerad, men mycket viktigt att hitta en balans. En frustrerad mor är inte en bra mor. Jag älskar att vara hemma, men jag har behov av annan stimulans.

Om några dagar, när prinsessan Marie kommer ut från Rigshospitalet, får media sin första skymt av den nya prinsessan. Namnet blir i sin tur inte offentliggjort förrän på dopet om några månader.
Mer:
Prinsessan Marie fick en son
- 4 maj 2009
Det blev en ny prins Henrik - 26 juli 2009
Drottning Margrethe blir farmor igen - 24 augusti 2011


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0