Margrethe hann före Frederik på Nytårskuren


Den allra ståtligaste av middagar i Danmark, är den traditionsenliga Nytårskuren, som äger rum den 1 januari. Men i år frångick man traditionen en aning.
Som brukligt är, anländer alltid Drottningen sist av alla gäster, men under söndagskvällens Nytårskur på Amalienborgs slott hann hon och prins Henrik före kronprins Frederik och kronprinsessan Mary, vilka alltså istället var dem som anlände till festlighetena allra sist.
Först av alla kungliga högheter var dock prins Joachim, som kom utan sin gravida hustru, prinsessan Marie.

Det var också just Kronprinsparet och kanske särskilt kronprinsessan Mary som lockade till sig de allra flesta fotoblixtarna. På huvudet hade hon som vanligt i dessa sammanhang de dansk-svenska rubinerna, och liksom de övriga kungligheterna pryddes hennes vinröda aftonklänning av den danska Elefant-orden - den förnämsta av ordnar i Danmark.
  
Drottning Margrethe å sin sida bar den aftontoilette hon bland annat använde vid sitt 70-årsfirande 2010 och vid Nytårskuren samma år. Denna kompletterade hon föga överraskande med det smycke, som på fransk-engelska kallas för "The poiré pearl tiara".

Med den årliga Nytårstaffeln är avsikten att regeringsmedlemmar och personer från det danska hovet ska få möjlighet att önska kungafamiljen ett gott nytt år.

Foto: Tv2.dk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0