Emma gör sitt jobb - "skandal"

Prins Carl Philips flickvän Emma Pernald ska, i samband med sitt arbete i inom reklambyrån Storåkers McCann, hjälpa till med Moderaternas EU-kampanj.
Och Republikanska föreningen (inklusive vänstern - i den mån de bryr sig) är upprörda.
Eftersom det svenska kungahuset inte får tycka, eller uttrycka sig politiskt, har Emmas framtida "samarbete" med Moderaterna startat diskussioner på nyhetssidorna.
Ordföranden i Republikanska föreningen, Hillevi Larsson (höger bild), som för övrigt är Socialdemokratisk riksdagsledamot säger bland annat till Politikerbloggen: "Det som har sagts som ett väldigt starkt argument för kungahuset är just att de ska stå över politiken och inte ha några politiska kopplingar. Men det här tycker jag känns som en tydlig politisk koppling."
Problemet är ju bara att Emma inte ens tillhör det Svenska Kungahuset och gör bara sitt jobb, som vilken annan yrkesarbetande person som helst, bara det att hon är prins Carl Philips flickvän...
Skulle Emma Pernald vara ingift i kungahuset skulle det hela varit allvarligare. Men det är hon ju inte, så egentligen finns det ju inte så mycket att orda om.
Men är det så, år 2008, att personer som har kontakt med kungafamiljen, inte på något sätt får utöva "politisk verksamhet", uttrycka personliga åsikter och så vidare?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0