Kungen på jakt - uttalande upprör

Kung Carl Gustaf och prins Carl Philip började sin älgjakt i Bergslagen igår. Prinsen lyckades skjuta en älg, men det blev ändå kungen som fick medias uppmärksamhet, på grund av sitt uttalande om vargjakt.
Torsdagen den 16 oktober ägde den "kungliga" älgjakten i Bergslagen rum. Ett stort pressuppbåd hade samlats för att få ställa frågor till Kungen och (eventuellt) prins Carl Philip, som också var där.
Det blev tyvärr inget blodigt möte mellan skogens respektive Sveriges konung, men Prinsen lyckades skjuta en (om det var skogens eller Sveriges konung får man klara ut själv), vilket han inte direkt sprang fram till journalisterna och berättade.

Mer uppmärksamhet fick dock kung Carl Gustaf för sitt uttalande om vargjakt.
"Några stycken måste man ju snart (...) för att hålla igen, det exploderar annars och det kanske inte är så bra. Om de blir för många kanske de söker sig andra marker, måste skaffa föda, går närmare tätorter och det blir ju fel; de ska vara vilda."
I mina öron låter detta vettigt, men det tyckte inte Världsnaturfonden (WWF). Till Aftonbladet sa Tom Arnbom från föreningen bland annat: " - I Indien lever människor med tigrar. I jämförelse med det har vi små problem i Sverige". 
Kanske en ganska märklig association, med tanke på hur olika de båda länderna är i de flesta sammanhang, men möjligen var det det han ville understryka.

Jag tycker i alla fall att det är bra att kungen tar bladet från munnen och säger vad han tycker, särskilt om det han är engagerad i.

Foto: Lasse Sandström


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0