Andra dagen på holländska statsbesöket

Kung Carl Gustaf, Drottning Silvia och Drottning Beatrix strax före lunchen.Idag har andra dagen på svenska statsbesöket i Nederländerna passerat och det som utmärker den mest är nog blomsterutställningen där både drottning Silvia och kronprinsessan Máxima närvarade...
Strålande vårväder och glatt humör, inget kunde väl vara bättre på ett statsbesök i tulpanernas land för det svenska kungaparet!Drottning Silvia och Kronprinsessan Máxima på besök i parken Keukenhof.
Den vackra vårblomman kunde också beskådas under dagen. Drottning Silvia och Hollands kronprinsessa Máxima avlade tillsammans en visit på den kända blomsterparken Keukenhof, som för övrigt Sveriges egen tronföljerska besökte under Linnéåret 2007. Många skratt bjöds det på av de kungliga damerna och de såg, av bilder att döma, verkligen ut att trivas i varandras sällskap. Undra på det förresten, Máxima, eller Prinsessan av Oranien som hon officiellt skall tituleras, har en gång sagt att hennes kungliga förebild är drottning Silvia.
Efter blomsterprakten reste drottningen vidare till konstmuséet Mauritshuis, där bland annat många av Rembrandts målningar finns upphängda.
På förmiddagen närvarade kungen vid ett samtal om fördelarna med "Environmental Technology".

Lunchen avnjöt kungaparet i Haag, tillsammans med bland andra drottning Beatrix och premiärminister Jan Pieter Balkenende, som var värd.
Därefter besökte det svenska paret Leiden universitet med kronprins Willem-Alexander och på näst sista programpunkten stod för drottning Silvia och kronprinsessan Máxima ett samtal om barns rättigheter.

Nu i kväll, faktiskt i skrivande stund, äger kungaparets svarsmiddag rum. Medan vi väntar på nyheter från denna kan man ju alltid kolla in lite bilder från gårdagens statsbankett. Se nedan!
 
Nederländernas drottning och kronprinsessa i full gala.


Kungen håller tal på statsbanketten, läs talet här (på engelska).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0