Kungaparet välkomnades av drottning Beatrix


I förmiddags inleddes svenska kungaparets statsbesök i Nederländerna.

Välkomstceremonin ägde rum i Haag, där drottning Beatrix har sitt privata hem. De två kungliga damerna bar båda skära dräkter, som lättade upp den allvarliga stämningen som rådde under den högtidliga ceremonin.
Senast ett svenskt statsbesök i Nederländerna ägde rum var 1976, kort efter kungaparets bröllop. Då var Beatrix ännu inte drottning, utan den sittande regenten var modern Juliana.

Det officiella programmet är mycket späckat. Bland annat deltog kungen tidigare idag tillsammans med arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (m) vid ett seminarium som handlade om "Arbete för alla - utmaningar och lösningar i ekonomuska kriser". Här närvarade även den holländske ministern Piet Hein Donner, som innehar samma post som Littorin.
Drottningen å sin sida besökte öppnandet av en barnboksutställning och åkte därefter med sin make till Amsterdam för att besöka ett projekt för arbetslösa ungdomar.
I kväll äger en galabankett rum med drottning Beatrix som värd, där säkert också fler personer från Hollands kungafamilj närvarar. Nedan några bilder från den officiella välkomningsceremonin utanför Palats Noordeinde i Haag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0