Kunglig glamour på holländska statsbesöket

Kung Carl Gustaf, Drottning Beatrix, Drottning Silvia, Kronprinsessan Máxima, Prinsessan Margriet och Kronprins Willem-Alexander.
I onsdagen ägde svenska kungaparets svarsmiddag för drottning Beatrix rum - och den blev långt mer ståtlig än statsbanketten dagen innan!
Ytterligare en kunglig dam från den holländska kungafamiljen närvarade på galamiddagen i onsdags, så det är ju inte konstigt att just svarsmiddagen kändes mer ståtligt och rent av kungligt glamorös. Det var drottning Beatrixs näst yngsta syster, prinsessan Margriet, som gjorde sin familj och sina svenska kollegor sällskap. Kvällen innan, på onsdagen, ersatte hennes make, professor Pieter van Vollenhoven hennes plats. Han var också närvarande på svarsmiddagen dagen därpå, även om han inte syntes på den kungliga samlingsbilden.

Någon som var mycket drottninglik dagen till ära var kronprinsessan Máxima, som hade valt en praktfull tiara och en galaklänning som hon även bar på sin makes 40-årsfest för två år sedan. Drottning Silvia återanvände i sin tur den klänning som nyttjades på Nobelfesten 2005. Diademet hon använde var Drottning Sofias briljantdiadem med tillhörande smycken.

Dagen därpå, alltså statsbesökets tredje och sista dag, besöktes universitetsstaden Groningen. Här hann man med både ett besök vid den betydelsefulla hamnen Groningen Seaports samt Groningens universitet.
Drottning Beatrix Kronprinsessan Máxima Drottning Silvia
Drottning Beatrix, Kronprinsessan Máxima samt Drottning Silvia under den svenska svarsmiddagen i Nederländerna.

Faksimil: SVT

Kommentarer
Postat av: Anita

Hej Johannes.

Mycket bra skrivet.

Jag kollade idag på Holländska kungahusets juveler. Hittade en länk nånstans i SD. Helt otroliga skapelser och så mycket dom har. Men dom är väl europas rikaste kungahus???

2009-04-26 @ 16:45:22
URL: http://rubin.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0