Kungliga kopior

Att tala om dubbelgångare kanske inte är det rätta, men visst finns det likheter mellan dagens kungliga medlemmar och deras äldre släktingar.
Prinsessan Madeleines likhet med sin farmor, prinsessan Sibylla (1908-72), har många gånger framförts av observant veckopress, ett faktum som blev extra påtagligt under kungens privata nobelmiddag på fredagen. Madeleines festfrisyr var nämligen formad som farmoderns, vilket alltså framhävde släktskapet ytterligare.

Men det är inte bara prinsessan Madeleine som har en äldre motsvarighet i släkten. Med knapptiaran på huvudet är kronprinsessan Victoria mycket lik sin äldsta faster prinsessan Margaretha, 75, som ung.
Båda har dessutom valt makar som liknar varandra - till utseendet och kanske även sättet. Margarethas man John Ambler (1924-2008) var liksom kronprinsessans fästman Daniel Westling en driven företagare, och hade som bekant ett åkeri i många år.

Historien går alltså igen...


Kommentarer
Postat av: Tanja

Well well, Dnaiel var lik John.

2009-12-14 @ 22:56:50
Postat av: Olga

Hej Johannes. Rolig idé. Har du kommit på den själv?

Jag tycker kungen och Bosse Parnevik är välsigt lkika varandra

2009-12-15 @ 09:31:16
Postat av: Johannes

Tack Tanja och Olga för era kommentarer! Ja, det var efter egen idé, fast Sibyllas och Madeleines likheter påtalas ju ofta.Håller med Dig om att Parnevik även till vardags liknar kungen!

2009-12-15 @ 15:41:24
Postat av: Gealach

SVAR på en gammal kommentar från dig som jag just hittade i min blogg - verkar som om jag inte sett den och missat att godkänna den, men nu är det gjort (är inte riktigt van vid blogg.se än):Japp, vi har en kanin och två marsvin, de trivs utmärkt ihop och kaninen är jätteförälskad i minsta grisen, sitter och gosar med henne... De bor i samma bur, även om kaninen bara hoppar in för att äta, han håller mest till på köksgolvet. :-D

2009-12-17 @ 15:52:16
URL: http://gealach.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0