Åsikter om Daniel Westling

Nyligen fick jag en kommentar under mitt inlägg: "Drottning Silvia 65 år" av en anonym bloggläsare. I stället för att svara i kommentarfältet väljer jag att publicera mitt svar här, i ett nytt inlägg.

Postat av:
Jag tycker drottningen uttalar sig lite märkligt i intervjun inför 65 årsdagen, när hon säger att Victorias val av blivande make är helt en privatsak. Så fel, så fel. Kungafamiljen är ingen vanlig familj. Då är deras val av gemål något som berör hela Sverige. De representerar Sverige och inser de inte ens en sådan fundamental sak bör de avgå.
Har alltid varit rojalist, men blir Daniel W. blivande drottninggemål kommer jag att ändra ståndpunkt och många rojalister med mig. Var så säker!!!

Mitt svar:
Hej och tack för din kommentar!
Naturligtvis är det ju inte på något sätt en privatsak. Samtidigt är det ju förståligt att drottningen önskar att dottern ska gifta sig med "den hon älskar" och att hon vill hålla det privat, vilket hon säkert är medveten om är omöjligt. För som du skriver: deras val av gemål berör på lång sikt Sverige.
I samband med kronprinsessans eventuella bröllop med Daniel Westling kommer säkert alla reaktioner upp till ytan.
Vissa anser att hennes val av pojkvän är ett led av "den moderna monarkin" och andra tycker det är mindre fördelaktigt att hon väljer "en vanlig Svensson".
Personligen tycker jag Daniel verkar vara ett bra föredöme för både unga och gamla: Han lever (vad jag har förstått) ett mycket sunt liv, dricker måttligt och verkar av allt att döma inte vara någon lycksökare.
Dock förstår jag mycket väl andra åsikter om honom och visst vore det mer ståndsmässigt med en något kungligare make åt vår kronprinsessa!


Kommentarer
Postat av: Gealach

Jag förstår egentligen inte vad folk har för problem med Daniel. Är det att han är en vanlig "Svensson" som stör så? Vänd på det - om vi istället haft en kronprins som hittat en "flicka av folket", hade det inte varit sååå romantiskt? Är vi inte mer jämställda än så?Danmarks och Norges kronprinsar har relativt nyligen gift sig med "helt vanliga" tjejer, samma sak gjorde vår egen kung 1976. Är skillnaden att dessa är män och hittade sina "vanliga tjejer" utomlands?

2009-01-15 @ 20:41:35
URL: http://www.metrobloggen.se/gealach

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0