Kungligt finklätt på finska statsbesöket


Tidigare idag ägde invigningen av Märkesåret 1809 rum i Riksdagen av bland annat kungaparet, kronprinsessan, prinsessan Madeleine och finska presidenten Tarja Halonen. Klädkoden? Mörk kostym.
Vid 13-tiden idag invigdes Märkesåret 1809 (läs föregående inlägg) i riksdagen. Den stora överraskningen bjöd prinsessan Madeleine med sin närvaro på, som inte var förannonserad.
Dagen började med en välkomstceremoni för den finska presidenten Tarja Halonen och hennes make Pentti Arajärvi. Därefter begav man sig till riksdagen, där som sagt den officiella invigningen av Märkesåret 1809 tog plats. Som ett litet tillägg till mitt tidigare inlägg kan jag nämna att syftet med Märkesåret är att stärka samhörigheten mellan de båda grannländerna (källa: Märkesåret 1809).

Klädkoden under invigningen var Mörk kostym och för damer innebär det i regel finare förmiddagsklädsel och eventuellt hatt, vilket de kungliga kvinnorna utnyttjade. För herrar gäller, naturligtvis, mörk kostym med kompletterande slips.
Drottningen bjöd på dagens största huvudbonad. Det var en mörkt brun hatt med passande grå dräkt till. Kronprinsessan bar en något mindre, men inte så lite uppseendeväckande svart hatt, som faktisk liknade den huvudbonad hon använde på det Luxemburgska statsbesöket i april förra året, bara att den var av en annan färg.
Prinsessan Madeleine bar en mindre, fjäderlik svart hatt, med svart och vit klädsel till.

Imorgon blir det, som jag tidigare nämnt, besök i Botkyrka och Södertälje, så ännu mer kungliga hattar bjuds det säkert på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0