Så lever kungaparets tärna och näbbar idagSamtliga av kungaparets näbbar är ganska okända i Sverige, med undantag för Hélène Silverschiöld och möjligen prins Hubertus av Hohenzollern. Här kommer en ytlig redogörelse över hur de lever idag.Carmita SommerlathCarmita Sommerlath

Drottning Silvias äldsta bror; Ralf Sommerlath, 79, har två barn: Carmita, 50 och Thomas, 47. När Carmita var 18 år var hon tärna på kung Carl Gustafs och drottning Silvias bröllop.

Idag är drottningens brorsdotter gift med adelsmannen Pierre Baudinet, 59, sedan mer än 20 år. Med honom har Carmita två barn: Thibault, 21 och Chloé, 19. Familjen är bosatt i Belgien.
Liksom sin bror har Carmita Sommerlath en bra relation med kungafamiljen. I maj förra året fyllde hon 50, vilket firades på en fin restaurang i närvaro av bland andra kung Carl Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria.

Sophie SommerlathSophie Sommerlath
Drottningens näst äldste bror Walther Sommerlath, 74, har två barn med sin förra hustru Michelle: Sophie, 45 och Patrick, 37. Som 13:åring var Sophie brudnäbb på kungaparets bröllop.
Sophie Sommerlaths familj flyttade tidigt till  Frankrike, där modern efter skilsmässan med pappa Walther bor kvar. 
Sophie bor också hon i Paris och träffar till skillnad från sin yngre bror, som bor i Stockholm sedan i början på 1990-talet, sina kungliga släktingar ytterst sällan.
Det finns ingen tillgänglig information som tyder på att Sophie är gift och har familj, men så kan mycket väl fallet vara.

Amelie MiddelschulteAmelie Middelschulte
Amelie är dotter till drottning Silvias goda vännina Beate Middelschulte och hennes make Achim. På svenska kungaparets bröllop var Amelie den yngsta av brudnäbbarna.
För några år sedan stod Amelie själv brud och senast hon framträdde i officiella sammanhang var i januari 2008, då yngre systern Annika gifte sig med Martin Bunnemann. Med på bröllopet var för övrigt drottning Silvia och kronprinsessan Victoria, så det fanns säkert tid för Amelie att utbyta några ord med moderns bästa väninna!

Prins Hubertus av Hohenzollern-Sigmaringen
Kung Carl Gustafs systerson, alltså prinsessan Birgittas yngste son Hubertus, 42, var en av kungens näbbar under bröllopet.
Idag är Hubertus gift sedan nio år med Ute König och arbetar tillsammans med henne och äldre brodern prins Carl Christian på företaget Arriflex. Hubertus är avdelningschef.
Liksom sina syskon bor prinsen i München, så han har nära till fadern som lever i samma stad. Längre är det dock till mamma Birgitta, som är bosatt på Mallorca.
Hubertus kan av naturliga skäl inte träffa sina kungliga släktingar särskilt ofta, eftersom avståndet är för långt. Men trots att familjen Hohenzollern nästan aldrig närvarar på släktträffar, är relationen med kungahuset god.

Friherrinnan Hélène Silfverschiöld
Kungens syster prinsessan Désirée friherrinnan Silfverschiöld, 70, har tre barn: Carl, 43, Christina, 42 och Hélène, 40.
Hélène var en av brudnäbbarna på morbror kungens bröllop 1976.
Friherrinnan är utbildad civilekonom och egen företagare -  hon driver Silfverschiöld Kommunikation som bland annat hjälper olika företag med årsredovisningar.
Hélène är ogift och har inga barn, bor i Stockholm, men har även några rum till sitt förfogande på föräldrarnas gods Koberg slott.
Läs mer här.

James AmblerJames Ambler
Prinsessan Margaretha fru Amblers yngste son James Ambler, 39,  fick under kungaparets bröllop äran att som näbb (tillsammans med Amelie Middelschulte) gå först in i kyrkan bakom kungaparet.
Idag är det James av kungens syskonbarn som lever det mest anonyma livet. Sedan 2001 är han gift med Ursula Shipley, 43 och har med henne barnen Lily, 5 och Oscar, 4.
Enligt Svensk Damtidning arbetar James som försäljningschef på ett engelskt företag. Liksom sin äldre bror Edward bor han inte långt från London med sin familj.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0