Stort kungligt firande för Marianne Bernadotte

På torsdagen ägde prinsessan Marianne Bernadottes 85-årsfirande rum i Stadshuset och tillsammans med kronprinsessan delade hon ut stipendier till unga konstnärer.
Medieintresset var stort vid Mariannes lika stora fest, vilket till stor del berodde på de oerhört prominenta gästerna. Vad sägs om kronprinsessan Victoria, prinsessan Christina fru Magnuson, prins Emanuele Filiberto av Savojen, prins Albert av Jugoslavien eller Agneta Fältskog, som var några av de närvarande.

Kronprinsessan i samspråk med prins Emanuele Filiberto.Anledningen till detta stora arrangemang var ingalunda 85-års dagen i sig. Prinsessan ville i stället hylla konsten, via hennes och sin numera framlidne make Sigvard Bernadottes konstnärsfond.
- Jag tycker inte tonvikten ska ligga på mig, har hon sagt till tidningen Queen.

Stipendier delades ut till framträdande personer inom teater, musik, design och måleri av den speciellt inbjudna gästen kronprinsessan Victoria. Som bordskavaljer hade hon den italienske prinsen, som bland annat fick lära sig lite om traditionellt midsommarfirande.

Marianne Bernadotte och kronprinsessan Victoria delade ut stipendium.På menyn denna kväll stod, enligt SVT, rökt sörmlandslamm med vårprimörssallad, fogdöröding med saffranskokta grönsaker samt aioli och färskpotatis och till dessert serverades, somrigt nog, tårta med vaniljglass och jordgubbssorbet. Underhållningen stod Marie Fredriksson och Lill Lindfors med flera, för.

Egentligen fyller Marianne Bernadotte inte förrän den 15 juli, så frågan om det blir mer firande var naturligtvis ställd. Prinsessans svar var anspråklöst.
- Nej, nej, nej, nu får det verkligen räcka!

Skärmdump: SVT


Kommentarer
Postat av: Anita

Hej Johannes.

Fint inlägg. Ha det bra. Kram.

2009-06-25 @ 09:30:13
URL: http://rubin.bloggspace.se
Postat av: Bo

Otroligt kärleksfull och internationell gala med Den otroligta vackra och ytterst eleganta Prinsessan Marianne,kulturvetare och medecine hedersdoktor med över 45 år av aktivt arbete världen över för att förbättra levnadsvillkoren för handikappade och lägg märke till att Allt det enorma arbete gör Prinsessan utan något apanage. Sen har Prinsessani snart 50 år rpresenterat var och varannan dag runt omkring i världen. I höstas invigde Prinsessan Marianne ett designmuseum i New York med exkejsarinnan Farah Diba, i måndags invigdePrinsessan Marianne Stockholm fashion week på Berns med supermodellen och ikonen Lydia Hearst

2009-07-01 @ 01:03:05
Postat av: Per Haukaas

Jag instämmer till fullo och vill dessutom tillägga att Prinsessan Marianne Bernadotte också har gjort ett mycket gediget pr-arbete och i hög grad bidra-git till den positiva lanseringen av Permobilen till glädje för många rörelsehindrade. Hon har således ett genuint människointresse och en fantastisk social begåvning kombinerad med empati och humor. Prinsessan Marianne är något av modern mångsidig renässansmänniska.

2009-07-25 @ 00:05:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0