Det senaste om Hagasessorna

Kungens systrar är, med undantag av prinsessan Christina, inte ute i vimlet allt för ofta. Men i december var till och med den allra anonymaste av sessorna på ett av sina sällsynta besök i Sverige...
Prinsessan Christina på Go Red 2009.Den yngsta av Hagasessorna, prinsessan Christina utför, trots att hon fyllt 65, fortfarande kungliga uppdrag.
- Jag fortsätter att göra samma saker som jag alltid har gjort, bara i lite mindre omfattning, berättade hon för Svensk Damtidning i samband med sin födelsedag förra sommaren.
De senaste veckorna har varit intensiva för prinsessan. Den 8 mars, på Internationella kvinnodagen, invigde hon Go Red 2009, där även ordföranden i 1,6 miljonersklubben Alexandra Charles och sångerskan Lill Lindfors deltog. Bland andra naturligtvis.
Ett par dagar senare var det åter dags för en viktig närvaro. Denna gång på Kungliga Musikaliska Akademien, där Anders Walls stipendium för naturvetenskaplig forskning skulle delas ut.
Den 12 mars medverkade hon, enligt hovet, vid en utdelning för geriatrisk forskning (det vill säga forskning om åldrandets sjukdomar), från Kung Gustaf V :s och drottning Victorias frimurarstiftelse.

Prinsessan Désirée, Grevinnan Gunnila Bernadotte, Friherre Niclas Silfverschiöld och Dagnar von Arbin på väg till kronprinsessans förlovningsmiddag.För de äldre Hagasessorna har det emellertid varit något lugnare på sistone. Den näst äldsta av systrarna, prinsessan Birgitta, 72, lever ett mycket aktivt liv på Mallorca - varje dag spelar hon golf! Dock besökte hon i höstas utställningen "Swedish Style - exploring a new identity". Detta var ett av hennes sällsynta officiella uppdrag.
Den näst yngsta i kvartetten, prinsessan Désirée friherrinnan Silfverschiöld, 70, utför heller inte många kungliga uppdrag numera. Men ibland syns hon ändå i medierna, som när kronprinsessan Victoria ställde till med förlovningsmiddag med familjen här om veckan. Då slöt hon upp bland övriga släktingar och hade av allt att döma mycket roligt.
Vid denna tillställning var varken Margaretha eller Birgitta närvarande. Men då skall man ha i åtanke att dessa bor i England respektive Spanien, så nära har de inte direkt till den kungliga huvudstaden i norr.

Prinsessan Margaretha hälsade på i Sverige - och tog lågprisflyget hem.Den anonymaste av systrarna, prinsessan Margaretha fru Ambler, 74, syns över huvud taget mycket sällan i officiella sammanhang. Men det betyder inte att hon aldrig besöker Sverige - tvärtom. I slutet av förra året träffade hon sin bror kungen och hans familj, för att sedan ta flyget till London. Valet av flyg var tydligen anmärkningsvärt. Hon reste med Ryanair vilket pressen naturligtvis uppmärksammade. Att välja lågprisflyg i dessa tider skall hon väl ändå ha en eloge för, det är inte alla kungligheter som skulle ha gjort det!
- Hon var mycket nöjd, påstår flygbolaget glatt och hoppas på mer gratisreklam.

Faksimil: Svensk Damtidning

Kommentarer
Postat av: Anita/Demba

Tack för din gulliga kommentar på min blogg Johannes.

2009-03-23 @ 10:44:57
URL: http://rubin.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0