Kungaparet laddar för galamiddag i Italien

Svenska kungaparet med president Giorgio Napolitano och hans hustru Clio.Ett fullspäckat statsbesök i Italien har tagit sin början för Kungen och Drottningen. Efter dagens aktiviteter laddar de för en galamiddag...


I dag klockan 10 inleddes kung Carl Gustafs och drottning Silvias statsbesök i Italien, det första svenska på 18 år.
Det kungliga paret var naturligtvis tvungna att bege sig till de typiska italienska sevärdheterna framför alla, däribland Colosseum, innan det var dags att göra entré i presidentpalatset, det pampiga Palazzo del Quirinale. Här togs kungaparet emot av president Giorgio Napolitano, 83, och hans hustru Clio, 73.

Efter detta splittrades kungen och drottningen. Tillsammans med utrikesminister Carl Bildt (M) och högskoleminister Lars Leijonborg (Fp), som också var med på resan, besökte kung Carl Gustaf den italienske talmannen Gianfranco Fini, 57. Drottningen å sin sida invigde en konferens om hörselskadade barn för att sedan besöka ett center för utsatta kvinnor, något hon är mycket engagerad i.
Kungaparet kunde snart träffas igen, men något utbyte av deras upplevelser blev det knappast, eftersom ett besök på svenska Rominstitutet var nödvändigt. Men trots det späckade schemat var leendena ständigt där och kommer säkert bestå ända till på torsdag, då det är dags för hemfärd.

Men det officiella programmet för dagen är inte helt slutfört ännu. Just nu håller troligen kung Carl Gustaf drottning Silvia på att göra sig i ordning för kvällens statsbankett - och visst blir det väl lite spännande att se vilken aftontoilette som majestätet har packat med sig?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0