Silvia levde La Dolce Vita med Anita Ekberg

Silvia minglade med legendariska Anita Ekberg!Den svenska svarsmiddagen i Italien kom att bli historisk - en av gästerna var nämligen den legedariska skådespelerskan Anita Ekberg!
På onsdagskvällen ägde den svenska svarsmiddagen på det italienska statsbesöket rum på St Regis Hotel i Rom. Middagen fick minst sagt en svensk touch, förutom det italienska presidentparet och representanter för landets näringsliv, bjöds svenskar bosatta i Italien in till middagen. En av dessa var skådespelerskan Anita Ekberg, 77, mest känd för sin roll som Sylvia i "La Dolce Vita".
Anita är ett stort fan av kungaparet och förra gången de avlade statsbesök i Italien hade hon med sig otaliga kungliga skrifter, som kung Carl Gustaf och drottning Silvia fick äran att signera.

Anita Ekberg träffade kungaparet 1991, på förra statsbesöket.Silvia ställde glatt upp på bild med "Sylvia", ett namn som Anita Ekberg ofta förknippas med sedan sin genombrottsroll. Skådespelerskan har på senare tid blivit allt svagare, men stöttades av drottningen. Anita log i kapp med drottning Silvia och över huvud taget blev svarsmiddagen allt annat än stel och tråkig.

Faksimil: SVD


Kommentarer
Postat av: Pia L

Tänk att du har hittat bilden på Anita när hon träffade kungaparet för evigheter sedan. Gud vad duktig du är! Jag har letat som en galning efter den och ser man på, den fanns ju här!Du har en fantastisk blogg!

2009-03-30 @ 08:45:17
Postat av: Johannes

Tack så mycket Pia för dessa vänliga ord!

Jag tänkte att det kunde vara kul att ha med en bild från förra statsbesöket i Italien och det var ju bevisligen en bra idé ;)

2009-03-30 @ 18:57:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0