Sverige har fått en ny designprins!

Prins Carl Philip presenterade sin bestickkollektion.Kungens farbror, Greve Sigvard Bernadotte, var en erkänd internationell designer. Kanske går brorsonsonen i samma spår?
De Prins Carl Philip, 29, började visserligen redan 2003 med att studera grafisk design. Fyra år senare gick han på Rhode Island School of Design, där han nyligen fick ett pris för sin egentillverkade logotyp till ett museum.
- Jag känner ytterligare inspiration att fortsätta arbeta inom det kreativa området, sa prinsen kort efter detta.
 Nu studerar han på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp, Skåne, men har ändå hunnit designa bestick till Svenskt Tenn.
- Jag kan väl säga att det som har varit svårast är gaffeln. Det är den som är mest annorlunda, berättade prins Carl Philip på fredagen när han lanserade kollektionen.

Designprinsen den äldre, Sigvard Bernadotte.Det är svårt att svara på vad prinsen kommer sysselsätta sig med efter han läst klart på Lantbruksuniversitetet. Att hans representationsuppdrag kommer minska är mer eller mindre helt säkert, men fler frågetecken finns det i det framtida yrkesvalet. Ska han bli lantbrukare, eller ska han fortsätta med sin design, som av allt döma verkar vara framgångsrikt?

Båda dessa alternativ är godkända "kungliga" yrken. Vi har prinsens syssling, prins Joachim av Danmark, som bedriver lantbruk vid Shackenborgs slott och Carl Philips fars farbror, greve Sigvard Bernadotte, som var en internationellt erkänd designer. Han formgav bland annat Margretheskålen, mönstret Virrvarr (som kan hittas på bordsytor, anteckningsblock och bilpaneler) och loggan till chokladmärket Marabou. Serviser var också grevens melodi, så steget mellan honom och prins Carl Philip verkar inte så långt. Kanske håller han också på att bli den nya designprinsen?

Läs mer här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0