Stort kungligt möte i Stockholm


Gruppbild på kungligheterna.  Faksimil: TreehuggerMånga av Europas kungliga damer var igår och i dag, fredag, på plats i Stockholm för att betona att FN:s barnkonvention fyller 20 år. Med vid torsdagskvällens konsert med anledning av detta var även de svenska prinsessornas fästmän.
Det var på inbjudan av drottning Silvia som följande damer; drottning Beatrix av Nederländerna, drottning Sofia av Spanien, drottning Paola av Belgien, storhertiginnan Maria-Theresa av Luxemburg, kronprinsessan Victoria av Sverige, kronprinsessan Mette-Marit av Norge, kronprinsessan Mary av Danmark, prinsessan Margarita av Rumänien, Katherine av Jugoslavien och prinsessan Madeleine av Sverige, deltog vid torsdagens seminarium som främst skulle komma att handla om barnaga. Under eftermiddagen hanns även ett besök vid Barncentrum på Kungsholmen med.

Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Madeleine med sina tilltänkta.  Faksimil: TreehuggerPå kvällen tilldrog sig en konsert i Berwaldhallen för att markera barnkonventionens 20-årsjubileum, där bland annat Salem Al Fakir och EMD uppträdde. På tillställningen, som arrangerades av socialdepartementet, närvarade ovan nämnda kungligheter, samt prinsessan Christina fru Magnuson med make Tord, kronprinsessans blivande make Daniel Westling, prinsessan Madeleines fästman Jonas Bergström och representanter för det officiella Sverige.

På fredagsförmiddagen ägde en konferans rum, som anordnades av regeringen i Frösundavik, där svenska drottningen stod för inledningstalet. Eftermiddagen tillbringas i riksdagshuset, där barn mellan 7 och 18 år tillåts ställa frågor till deltagarna om just barnkonventionen.

Faksimil: Treehugger


Kommentarer
Postat av: Ulla 47

Hej Johannes! Det var länge sedan. Det var ju jag som tjatade om att få veta vilka viner de dricker vid den "fina" middagarna. Jag vill egentligen kommentera en annan av dina artiklar ,den om parlamentets öppnande i London. Du skriver där, att Elisabeths vagn drogs av 4 beridna hästar. Jag antar att du menar följande : hästarna går i par, dvs, 4+4, ytterhästarna är beridna och det finns ingen kusk. Detta ,mycket eleganta, sättet att"köra" häst heter på fackspråk: á la Dumont. detta gör vi i Sverige också vid väldigt fina tillfällen! Jätteroligt! I helgen går jag på julmarknad i Hovstallet - som vanligt.

2009-11-26 @ 14:59:47
Postat av: Johannes

Hej Ulla, kul att "se" dig igen!Tack för din information, det skall jag komma ihåg till nästa års parlamentöppnande!

2009-11-26 @ 18:44:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0