Drottning Silvia i Tyskland, prinsessan i USA

Utlandsbesöken står som spön i backen för kungafamiljen. I skrivande stund befinner sig drottning Silvia i Tyskland och yngsta dottern i New York.
Drottning Silvia tar emot sitt pris.I slutet av veckan anlände drottning Silvia till Bad Iburg i Tyskland för att motta "Courage-Preis 2009" för sitt omfattande arbete för sin organisation Childhood. Att just hon fick priset, som delats ut sedan 1996, detta år är kanske ingen slump, då nämnda organisation firar 10 år i år.
Vid drottningens ankomst möttes hon av hundratals flaggviftande invånare i staden, och det är ingen överdrift att säga att hon är populär i sitt forna hemland.

På lördagen gick färden något söderut för drottning Silvia, till Cologne i samma land. Här invigde drottningen ett sjukhus för dementa, och höll även ett tal (se bild nedan).

Drottningen håller tal vid sjukhusets invigning.Prinsessan Madeleine befinner sig även hon utanför Sveriges gränser. Den 28 september reste hon nämligen till New York där hon just arbetar för Childhood foundation. Till vardags är hon projekthandläggare på föreningens huvudkontor i Stockholm, där alltså även resor ingår i jobbet (under september månad var hon faktiskt i Moskva). Prinsessan återvänder till Sverige den 28 oktober.

Nästa vecka ackompanjeras prinsessan Madeleine av sin mor, då båda närvarar vid en galamiddag till förmån för Childhood.
Drottningen kommer sedan på torsdagen besöka Washington DC för Mentor Foundations räkning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0