Kunglig glans vid Polarprisets utdelande

Idag delades Polarpriset ut av kungen i Stockholms konserthus. På plats var även drottning Silvia och kronprinsessan Victoria.
För tjugo år sedan grundades Polarpriset genom ett intiativ från den legendariske kompositören, Stig "Stikkan" Andersson, mest känd som musikgrupen ABBA:s "femte medlem". 
   På måndagseftermiddagen var det så åter dags att dela ut det aktningsvärda priset, något som traditionsenligt förefaller kung Carl Gustaf.

Årets pristagare är aristen Peter Gabriel och kompositören José Antonio Abreu tillsammans med sistnämndes projekt El Sistema; ett musiknätverk som har fått tusentals ungdomar från Venezuela, där Abreu är bosatt, att lämna fattigdomen bakom sig.
   Pristagarna visade sig vara ödmjuka personer. Till exempel gav Peter Gabriel bort blommorna han fick av kungen till sin kollega Abreu, vilket av publiken noterades med idel leenden.

Bland de 1500 gästerna märktes prinsessan Marianne Bernadotte, finansminister Anders Borg (m), operasångerskan Malena Ernman, den forne tennisstjärnan Björn Borg, artisten Lill-Babs och sångerskan Carola Häggkvist.

Kungligheterna var för dagen klädda i mörka färger; kungen i svart smoking och drottningen i blå klänning med svart schal. Kronprinsessan Victoria bar en svart knälång klänning med diverse blommor som utsmyckning. Men det som väckte mest uppmärksamhet var hennes frisyr, som var uppsatt på ett rockigt, för att inte säga lockigt, sätt.


Kommentarer
Postat av: Neta

Gillade faktiskt inte den här klänningen på Victoria. Gardintyg eller städrock, fniss.

Bra blogg as usual, Johannes.

2009-09-02 @ 09:12:14
Postat av: Rutan

Tack för besöket hos mig! Roligt att du gillade inlägget! :o)

2009-09-03 @ 20:25:47
URL: http://rutan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0