Victoria dök oväntat upp på representationsmiddagen


Faksimil: ANPTrots att hon inte nämndes i den kungliga kalendern, slöt kronprinsessan Victoria upp vid sina föräldrars sida vid decenniets första representationsmiddag.
I det kungliga schemat nämndes endast kung Carl Gustaf och drottning Silvia som "deltagare" vid kvällens tilldragelse, som ägde rum på Slottet i Stockholm. Men visst närvarade även kronprinsessan Victoria - för övrigt iklädd samma utstyrsel som vid galamiddagen i samband med det luxemburgska statsbesöket i Sverige våren 2008.
Kung Carl Gustaf var klädd i frack med tillhörande ordnar, och drottning Silvia använde sig av den tiara som går under namnet "Prinsessan Sibyllas diadem".
   Även prinsessan Christina, fru Magnuson med make Tord anlände, som väntat, till middagen.

Gästerna, som jag i ett tidigare inlägg nämnt är representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, län, myndigheter, vetenskap-kultur- och idrottsvärlden samt näringslivet, välkomnades i vanlig ordning i Vita Havet, för att sedan bege sig till Karl XI:s galleri, där middagen avnjöts.

Faksimil: ANPKvällen till ära bjöds det på rosastekt kalvfilé med sardelldressing, friterad oxmärg och jungfrusallad med lagrad parmesan, stekt marulkfilé med krämiga puylinser, rödvinssås gjord på oxsvans och raviolo fylld med hummer. Detta följdes av stekt oxfilé med bräckt anklever från frigående ankor med tryffelsky och slungad spenat. Desserten bestod av en "variation på rödbeta" med choklad och blodapelsin, som kungahusets hemsida låter berätta.

Torsdagskvällens tillställning benämns som "årets representationsmiddag", vilket diskret antyder att det också kommer bli årets enda sådana... Men så har man ju också ett kronprinsessbröllop i relativt snar framtid att tänka på...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0