Namnsdagsrepris för kronprinsessan Victoria


Kronprinsessan med sin fästman Daniel Westling.Liksom vid förra årets officiella namnsdagsfirande för kronprinsessan Victoria, slöt drottning Silvia och Daniel Westling upp vid hennes sida.
Vid lunchtid var det en hel del glada människor som samlats på Inre borggården vid Slottet i Stockholm, för att få en skymt av och kanske få gratulera kronprinsessan, som denna fredag firade sin namnsdag. Med sig hade hon sin mor drottningen och sin fästman Daniel Westling, 36 - precis som i fjol.

Den kungliga trion anländer.Livgardets honnörstyrka och Arméns trumkår spelade för dagen passande musik och avslutade traditionsenligt med "med en enkel tulipan". Därefter utdelades blommor av alla de slag - däribland då tulpaner; först från soldaterna och därefter från den församlade folkmassan.

Drottning Silvia och Daniel Westling.Den kungliga trion log i kapp och kronprinsessan Victoria tackade ödmjukt för att så många var på plats; något som faktiskt inte var alldeles självklart.
Dagarna före namnsdagen genomfördes nämligen en undersökning på uppdrag av Vårdguidens Facebook-kanal, som visade att inte mindre än 88 procent av "alla stockholmare mellan 18-30 år inte kommer uppmärksamma den kungliga namnsdagen". Trots denna måhända ganska dystra statistik dök ett hundratal människor upp, och det rådde inga tvivel om att kungligheterna trots allt är mycket populära.

Skärmdump: SVT


Kommentarer
Postat av: Gealach

Mina arbetstider hindrade mig, annars hade jag också stått där...

2010-03-12 @ 21:25:38
URL: http://gealach.wordpress.com
Postat av: Bingo

Jag var också där :) va kul det ska bli med bröllopen i sommar!

2010-03-18 @ 17:41:51
URL: http://www.xn--bingo-p-ntet-ocbl.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0