I dag fyller kungens syster och farbror år

 

Ingen av dem fyller visserligen jämnt detta år, men det är ändå värt att uppmärksamma att två medlemmar i den kungliga familjen firar födelsedag i dag, den 31 oktober.
Det är kungens syster prinsessan Margaretha fru Ambler, som fyller 76 år, och farbror greve Carl Johan Bernadotte af Wisborg som uppnår hela 94 år i dag.
Båda lever sina liv långt borta från det Kungliga slottet i Stockholm. Greven bor med sin hustru Gunnila på Hallandsåsen utanför Båstad, medan prinsessan har valt ett anonymt liv i Oxfordshire i England.

Foto: Getty
Trots att Carl Johan har uppnått en anmärkningsvärd ålder, är han inte äldst i släkten Bernadotte. Den positionen innehar hans syssling Dagmar von Arbin (född Bernadotte) som förvisso är född samma år som greve Bernadotte, men fyra månader tidigare.
Vid Kronprinsessparets bröllop i juni anlände Carl Johan och hustrun tätt följd av Dagmar och de båda sägs vara goda vänner.

Greve Carl Johan Bernadotte, i släkten kallad "farbror Putte" skall även stå nära sina yngre släktingar, och förra året, då Margaretha fyllde 75, sades det att de båda jubilarerna ringer och gratulerar varandra varje år. Man får förmoda att så också sker denna dag.

 


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Undrar om våran Kung o Silvia

har besökt honom idag?

Möjligtvis ett mobilsamtal

har dom kostat på sig.

God Kväll.

2010-10-31 @ 21:54:07
Postat av: Malin

Margrethe är född 1940, alltså fyllde hon 70 i år, inte 75.

2010-11-08 @ 07:46:43
Postat av: Johannes

Hej Malin!

Stämmer bra det. Men här ovan, syftade jag på Kungens syster Margaretha (född 1934), som förra året fyllde 75.

2010-11-08 @ 10:12:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0