Prinsessan Birgittas engagemang


I det svenska kungahuset är mediefokuset väldigt centrerat till Kungaparet och deras barn. I den Kungliga Familjen finns det emellertid ytterligare medlemmar som ägnar sig åt representativ verksamhet - här koncentreras det på prinsessan Birgitta.
Den 73-åriga prinsessan är mest känd för sitt stora golfintresse och för att ha en egen golftävling som bär hennes namn, men prinsessan Birgittas engagemang sträcker sig betydligt längre än så. Detta uppmärksammas inte märkvärt i svensk press, vilket nog kan ha sin förklaring i att hennes arbete mestadels koncentreras till Tyskland och Mallorca, där hon sedan 1961 respektive 1990 har sin huvudsakliga bas.


För att nämna ett exempel, så är prinsessan ambassadör för den tyska stiftelsen "Fair Play Stiftung", vilken enligt hemsidan arbetar "för att minska våldet inom idrotten och att främja gemenskap".
   Den idrottsintresserade prinsessan Birgitta, som förutom sagda golfintresse även har en bakgrund som framstående fäktare i ungdomen, säger till nämnda organisation:
- 'Fair play' tror jag inte endast är viktig inom sporten, utan jag tycker det gäller för hela livet - och för oss alla egentligen.
På frågan om när barn skall konfronteras med temat "fair play", tycker prinsessan att det ska ske "så fort som möjligt".
Se intervjun här (på tyska).

Förutom golftävlingar kombinerat med välgörenhet och engagemang inom sportrelaterade organisationer (såsom den ovan) hjälper hon även till med att sprida kunskap om Sverige utomlands (vilket hon har gjort under besök i bland annat Nya Zeeland, Turkiet och Spanien). Så visst kan man påstå att hon även kan titulera sig svenska kungahusets ambassadör utomlands.

Faksimil: Fair Play Stiftung


Kommentarer
Postat av: Helena M

Hej, tack för du kommenterade min blogg. :)Du får som sagt göra ett Lidl besök snarast heheGöörfin blogg du har, vilket jobb du lägger ned urduktigKram Helena.

2010-09-15 @ 18:07:12
Postat av: Ingrid

Tyvärr Så skrivs det

inte så mycket i svenska

tidningar om våra Prinsessor

Birgitta Dessire Margaretha

o Christina.

2010-09-15 @ 20:07:03
Postat av: Johannes

Tack så mycket för en trevlig kommentar, Helena M!Ingrid. Tycker också det ges en bristfällig rapportering om kungens systrar i media, i synnerhet de tre yngsta som fortfarande åtar sig diverse uppdrag.

Tack för din kommentar!

2010-09-15 @ 21:33:49
Postat av: Anonym

Hejsan!Har lagt in lite "feeds" från kungliga bloggar hos mig, du är med, så klart! :-D

2010-09-17 @ 17:47:29
URL: http://gealach.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0