Dubbla förlovningar i Österrike


December bjöd på inte mindre än två förlovningar i samma familj.
Det var sönerna till ärkehertig Carl Christian av Österrike och hans Marie Astrid (syster till storhertigen av Luxemburg): ärkehertigarna Imre, 26, och Cristoph, 23, som den 22 december passade på att förlova sig med sina flickvänner. Dessa är amerikanska Kathleen Walker som bor och verkar i Virginia, och fransyskan Adélaïde Drapé-Frich, dotter till en fransk diplomat.
Dubbelförlovningen gav familjen anledning att ställa till med en större släktträff, där bland andra drottning Fabiola av Belgien och de luxemburgska storhertigbarnen fanns på plats.

Som alltid i kungliga sammanhang, går det att notera ett släktskap med den svenska kungafamiljen. Ärkehertigarna Imre och Christops mormors mor var drottning Astid av Belgien, vilken som bekant var född svensk prinsessa (kusin till svenske kungens farfar).

De nyförlovade - för övrigt barnbarns barn till den siste kejsaren av Österrike - är inte först ut i familjen att växla ringar. Deras äldre syster, ärkehertiginnan Marie Christine (född 1983), gifte sig den 6 december 2008 med greve Rodolphe de Limburg-Stirum och fick i april i år sitt första barn - sonen Léopold.

Den övre bilden visar ärkehertig Imre och Kathleen Walker och den nedre ärkehertig Christoph och Adélaïde Drapé-Frich.
Foto: Habsburgska huset

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0