Blåblodig förlovning i Tyskland


Det hör inte längre till vanligheterna att medlemmar av två furstliga ätter gifter sig med varandra. Men det är precis det som kommer att ske senare i år...
Det är överhuvudet för den kejserliga grenen av ätten Hohenzollern - det vill säga den person som i dag skulle sitta på Preussens tron (samt även vara Tysklands kejsare) om den fortfarande existerat - prins Georg Friedrich, som under fredagen eklaterat sin förlovning med prinsessan Sophie von Isenburg.
Bröllopet kommer att stånda senare i år, meddelas det, och sammanfaller därmed med ätten Hohenzollerns 950-årsjubileum.

Den 34-årige prinsen, blev ättens överhuvud endast 18 år gammal 1994, då han efterträdde sin farfar, prins Louis Ferdinand (1907-94). Fadern avled när Georg Friedrich var ett år, i sviterna efter en fordonsolycka.
   Eftersom prins Georg Friedrich för tillfället inte har några arvingar (det blir möjligtvis ändring på det inom en överskådlig framtid), är "tronföljaren" prinsens 64-årige farbror, prins Christian Sigismund och dennes två barn.
   Preussisk tronföljd i all ära, men faktum är att prins Georg Friedrich inte strävar efter en återupprättad monarki.
- Jag är nöjd med min tillvaro som den är, har han tidigare sagt. Republikan vill han dock inte kalla sig.

Hans fästmö prinsessan Sophie, född 1978, tillhör det forna furstendömet Isenburg, som huserade i Hessen, Tyskland. Hon är dotter till prins Franz Ferdinand von Isenburg, 67, och dennes hustru Christine (född grevinnan von Saurma), 68, och har fyra syskon.
Prinsessan har, enligt det preussiska kungahusets hemsida, studerat företagsekonomi i Berlin och arbetar just nu för ett konsultföretag.

Foto: Edgar Autumn

Kommentarer
Postat av: Fältmarskalken

En i sanning glädjande nyhet och helt i enlighet med huset Hohenzollerns huslagar.Sedan är det min fasta övertygelse att Hans Kejserliga och Kungliga Höghet Prinsen av Preussen icke kommer att tveka den dag frågan om den tyska monarkins återupprättande aktualiseras. Hans Kejserliga och Kungliga Höghet är en ödmjuk, klok och ansvarsfull person som väl känner det ansvar och den historiska plikt som är förenad med huset Hohenzollerns huvudmannaskap.Leve återupprättandet av den tyska monarkin!

2011-01-26 @ 21:39:39
URL: http://fieldmarchal.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0