Nationaldagen 2011
En fullständig kungafamilj gjorde måndagens Nationaldagsfirande i Stockholm extra festlig.
På måndagsmorgonen var jag på plats i omgivningarna kring Slottet och Gamla stan och fick på så sätt följa förberedelserna på nära håll. Från att nästintill ha varit ensam på plats, blev det bara från en timma till en annan en ganska stor uppslutning, åtminstone vid slottsområdet.
Det som framförallt lockade var öppnandet av det traditionsenliga "Öppet slott", som i år öppnades av Kronprinsessparet. Kronprinsessan Victoria höll ett kort tal (se filmklipp ovan) och därefter begav sig de båda kungligheterna samt ett imponerande stort släptåg i vilket jag själv ingick, in till Inre borggården för att ta del av aktiviteterna därinne.

Att Kronprinsessan är populär råder det knappast något tvivel om - det har inte minst framgått av de senaste tidens medierapportering. Stundtals kunde det på borggården bli ett väl intensivt drev efter Victoria och Daniel, och det var inte utan att de livvakter som var på plats, såg en smula oroade ut.
   Bland de evenemang som Kronprinsessparet hann ta del av just på Inre borggården, kan sång av Stockholms gosskör nämnas. Dessa sjöng bland annat "En vänlig grönskas rika dräkt", vilken även framfördes under det kungliga bröllopet förra året.

Efter en trevlig dag med två andra kungligt intresserade (däribland Sofia, som skrivit ett inlägg om det kungliga firandet på sin engelsk-språkiga blogg), blev det strax före klockan 18 dags för Kungafamiljen att åka i kortege från Slottet till Skansen. Att hela kungafamiljen var närvarande bidrog till extra glans över firandet; det visade inte minst den stora folkmassan som ställt sig längs kortegevägen prov på.


 


Kommentarer
Postat av: Sofia

Finfin video på kronprinsessans tal Johannes, bra gjort! Jag länkade till den också.Kul att ses igen. Nästa år kanske vi borde vara på Skansen när de kommer dit och vid slottet när de kommer tillbaka? :)Ha det gott!

2011-06-09 @ 15:06:04
URL: http://sofiasvanholm.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0