Prins Daniel besökte Gunnebo SlottPrins Daniel på rundvandring i omgivningarna kring Gunnebo Slott.


Från och med i dag befinner sig Kronprinsessparet i Göteborg och Bohuslän på besök. För prins Daniels del började det hela med lunch och rundvisning på Gunnebo Slott och Trädgårdar utanför Mölndal.
Resorna är många för kungafamiljen den här veckan - Kronprinsessan och prins Daniel har precis avslutat sina besök i Malmö och Botkyrka, medan Kungaparet i skrivande stund befinner sig i Pau, Frankrike.
Just nu står dock Göteborg och Bohuslän på tronföljarparets kalender, och för att hinna se så mycket som möjligt på de här två dagarna, har kronprinsessan Victoria och prins Daniel skilda program.

Gunnebo Slott och Trädgårdar är beläget i kulturreservatet Gunnebo som ligger strax utanför Mölndal, inte långt från Göteborg. Hit anlände prins Daniel vid elva-tiden på torsdagsförmiddagen för att, enligt organisationen själv, "ta del av vår verksamhet med grön trädgårdsrehabilitering". Prinsen bjöds även på en ekologisk lunch inne i slottet samt på en rundvandring i området.
Ett fåtal nyfikna hade samlats för att få en glimt av prins Daniel, och till alla dessa vinkade han glatt innan han återigen återvände in till huvudbyggnaden.

Gunnebo Slott byggdes ursprungligen som en sommarvilla åt handelsmannen John Hall (1735-1802) i slutet av 1700-talet, och har sagts vara ett mycket populärt sommarnöje på sin tid.
   Med Halls son, John Hall d.y, förföll emellertid villan, och i detta skick förblev den ända fram till 1920-talet, då den friherrliga ätten Sparre tog över och rustade upp Gunnebo. Vid denna tid började för övrigt anläggningen kallas slott och återfick allt mer sitt forna rykte. Bland besökarna återfanns till exempel Selma Lagerlöf och kung Gustaf V.

1949 tillföll Gunnebo Mölndals stad och drivs i dag av bolaget Gunnebo Slott och Trädgårdar, och prominenta gäster - det har man ännu i dag.


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hej! Har varit åtskilliga gånger på Gunnebo slott

Senast var när jag fick guldklocka,av min arbetsgivare.

Tack för att du kommenterade på min blogg.

Den är inte riktigt färdig.Var ganska svårt

att få till den.

Mvh:Ingrid

2011-03-17 @ 22:23:34
Postat av: Sofia

Kul att du kom dit och fick så fina bilder!

2011-03-18 @ 16:57:26
URL: http://sofiasroyalty.com/
Postat av: Johannes

Tack Sofia! Ja, det var kul att komma dit :)

2011-03-21 @ 20:39:37
Postat av: Livia

Måste säga att jag till 100% gillar din sida. Tyvärr verkar jag inte kunna prenumerera på din sida via BlogLovin' och jag undrar varför det går snett. Är det någon annan som också har problem med att prenumerera på den här bloggen?

2011-07-13 @ 05:40:05
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0