Kungens 65-årsfirandeDet blev ett stort och glatt firande för kung Carl Gustaf, som på Valborgsmässoafton fyllde 65 år.
Hela kungafamiljen, förutom prinsessan Madeleine som var upptagen på annat håll, ville uppvakta Kungen på hans sextiofemte födelsedag.
Men den som syntes först av alla i slottsfönstret var faktiskt kungens farbror, greve Carl Johan Bernadotte af Wisborg med hustrun Gunnila, som åkt från sitt hem på Hallandsåsen för att gratulera sin brorson. Från den stora publiken som samlats fick även han viss uppmärksamhet, vilket han tackade för med en kunglig vink.

De musikala hyllningarna från Marinens Musikkår, Arméns Musikkår och Livgardets Dragonmusikkår pågick extra länge med tanke på att det var just 65 som kung Carl Gustaf fyllde. Tillsammans med bland andra prins Carl Philip kom kungen ut till Yttre Borggården för att motta gratulationerna.
   Kungen fick som alltid en mängd blommor från de barn som var modiga nog att gå fram till majestätet. Efter att musikkårerna gemensamt spelat Marcia Carolus Rex, anslöt sig han och prins Carl Philip till drottning Silvia och Kronprinsessparet på slottsbalkongen. Här avslutades födelsedagsuppvaktningen till tonerna av bland annat Ja må han leva.På Borggården

I slottsfönstren


Kommentarer
Postat av: Pia

Vilka fina bilder, Johannes! Har du tagit dem själv?

2011-05-01 @ 17:32:59
Postat av: Sofia

Jättefina bilder du lyckade få! Framförallt den på greve Carl Johan, kul att du fick en när han vinkade, jag var inte alert ju då.Kul att ses igen också! :)

2011-05-02 @ 19:31:16
URL: http://sofiasvanholm.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0