Svenska monarkin på skör tråd


Den senaste tidens skriverier om kungen får en verkligen att inse hur skör den svenska monarkin egentligen är.
Det räcker med en undermåligt skriven "biografi" där anonyma källor ges ett betydande utrymme, samt en och annan vårdslös vän, för att 38 års ansträngningar att representera Sverige närstintill skall vara förgäves.

Framförallt TV4 har har varit desperata i sin kamp att "granska" monarkin, vilket man bland annat gör genom att redogöra för drottningens fars engagemang inom NSDAP och vidare, utan några som helst konkreta bevis, påstå att Kungen haft samröre med kriminella element (som om det inte skulle vara tillräckligt hysteriskt, skedde det genom en extrainsatt nyhetssändning).

Situationens allvar blev särskilt påtaglig under måndagen, då Kungen ställde upp i en TT-intervju, och förnekade inblandning i diverse komprometterande sammanhang.
- Jag har inte något som helst samröre med kriminella, sade han bland annat och betonade att han känner sig "stärkt i detta, mer än tidigare" och kommer med ökad intensitet åtaga sig framtida uppdrag.

Tyvärr lär inte denna intervju sätta punkt för spekulationerna och i det närmaste kan vi vänta oss uttalanden i det oändliga från allsköns "PR-experter", som lyckligtvis vet både vad som egentligen menas med det han sade i intervjun, och vad han egentligen skulle ha sagt.

Faksimil: SVT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0