Glatt besök i Borås för KungaparetStämningen var på topp när kung Carl Gustaf och drottning Silvia genomförde en skulpturvandring i Borås tidigare under torsdagen.
Den huvudsakliga anledningen till Kungaparets Boråsvisit var det lokala återvinningsprojektet Waste Recovery som gav möjlighet till studiebesök på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut och på avfalls-anläggningen Solbacken.
Efter lunch gavs det sedan tid till en skulpturvandring i de södra delarna av Borås. Bland annat passerade man den omdiskuterade Pinocchioskulpturen, Non Violence-symbolen i Anna Lindhs park och Ute på Södra torget.
Kungaparets guide var avgående konst-museichefen Hasse Persson, som syns på bilden till höger tillsammans med kungligheterna.
- Han har betytt otroligt mycket för kulturen i Borås, berättade en Boråsbo som tyckte att det var "synd att han slutar".

Efter ett ganska dystert år för både Kungen och Drottningen, fick de verkligen anledning att le under dagens besök. Spontana applåder var ett stående inslag när Kungaparet passerade, och flera gånger hördes det utropas "leve Kungen och Drottningen!", följt av hurranden.
   Mest fokus hamnade på drottning Silvia, som var klädd i samma dräkt som under kronprinsessan Victorias 32-årsdag 2009. Det var hon som fick ta emot alla blommor och teckningar som vänliga rojalister (och deras barnbarn) köpt och gjort. Något hon inte tycktes ha något emot.
- Tack, vad snälla ni är!
Så löd ett återkommande yttrande från Drottningen denna dag.Lagom till Kungaparet kom, slutade det regna och mången paraplyn fick tas ned. Här är man på väg till Anna Lindhs park.


Drottning Silvia får ta emot blommor på den natursköna promenaden längs ån Viskan.


Konstmuseichefen Hasse Persson berättar om en av skulpturerna i stadsparken.


Kungaparet tackar för applåder och hurrarop.

Kommentarer
Postat av: Gealach

Hej! Tänkte bara tipsa om inlägget jag postade igår, tänkte att du kanske skulle gilla det: http://gealach.wordpress.com/2011/09/05/kungligt-loppisfynd-pa-gotland/

2011-09-06 @ 23:49:53
URL: http://gealach.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0