TV4 fortsätter sin "granskning"


Tänk, nu har det varit riktigt lugnt kring Kungafamiljen i en hel månad! Den harmonin går emellertid mot sitt slut, när TV4 i kväll gräver ytterligare i drottning Silvias släktförflutna.
Det är en fortsättning på Kalla faktas förra "granskning" eller vad man ska kalla det, om drottning Silvias far som i kväll sänds. Redaktionen anser att Drottningens försök att upprätthålla sin fars rykte är diskutabelt, och ser sig manade att "syna" den utredning som hon tagit initiativ till, vilken visar att Walther Sommerlath hjälpte en jude att fly från Nazityskland.

Frågan är, och det har jag frågat förut här, Varför och för vem gör man den här granskningen?
Är det för att påvisa Silvias olämplighet som svensk drottning, för saker hon inte kan rå för? Tror man att nazistsympatierna har gått i arv till Drottningen?
Kalla fakta tillbakavisar bägge dessa påståenden och därmed kvarstår den ursprungliga frågeställningen: Varför och för vem gör man den här "granskningen"? Sommerlath har aldrig ens ingått i det Kungliga huset!

Naturligtvis är det här ett sätt att öka avståndet mellan Statschefens familj och det svenska folket, för att i sin tur närma sig den republikanska frågan. Efter ett redan turbulent år för kungafamiljen, är ju dessa "avslöjanden" knappast något som kommer att öka förtroendet för monarkin. Resonerar man uppenbarligen. På TV4.

Kalla fakta special - Arvet efter Sommerlath - i kväll klockan 21.00 i TV4

Nazism och arvssynd i svenska kungahuset - skrivet 29 november 2010

Kommentarer
Postat av: rojalist

Anledningen är väl för att Walther Sommerlath på direkt fråga 1976 i samband med dotterns giftermål om han var nazist svarade nej, vilket man redan då visste men valde att inte forska vidare i, men tiderna förändras,idag är inte media lika "lättköpt", redan 2002 publicerades Walthers medlemskort i svensk media, därför ter det sig konstigt att Silvia våren 2010 i TV4:s pr-serie om familjen Bernadotte (inför det stundande bröllopet) sitter och spelar ovetande och talar om leksakståg m.m då faderns fabrik var en viktigt fabrik för Nazisternas krigsföring. INGEN har anklagat Silvia för sin fars handlande och ställningstagande under andra världskriget, istället drar hon (med hjälp av dåliga rådgivare eller inga alls) hela denna historia i långbänk genom utredningar som bara bevisar det uppenbara, fadern var nazist och utnyttjade medveten en judes tragiska situation då Walther hade sitt fria val att stanna i Brasilien, men han såg sin chans att sko sig på en regim han stöttatade genom att långt innan kriget bli medlem i på andra sidan jordklotet! Silvia och även några förblindade har svårt att skilja på Walther som den nazist han var och som familjefar, där kan ha varit den bästa av dem alla, och detta skulle Silvia mycket enkelt kunna säga, att hon högaktar sin far som far men tar avstånd från hur han handlade under kriget, medverkan till krigsindustrin med sin fabrik, hans medlemskap i nazistpartiet! Hon är ändå vår statschefs hustru, och därmed en av våra mest officiella personer, och ingår i en länk av kvinnor som innehaft Drottningrollen! Vad fadern sysslat med är inte så långsökt att kartlägga!

2012-02-11 @ 08:57:07
Postat av: Johannes

Hej!Jag håller med dig i allt väsentligt, men anser att det är just "långsökt att kartlägga" faderns förehavanden. Han har aldrig varit någon offentlig person i Sverige och av just den anledningen är en sådan här undersökning överflödig.Hade man däremot fått för sig att granska de så många gånger påstådda nazistsympatisörerna Gustaf Adolf och Sibylla, hade det varit betydligt mer relevant, eftersom de i högsta grad innehade en offentlig ställning. Med deras sympatier finns det dock - som bekant - inga bevis, och det var väl det, antar jag, som fick TV4 att gräva i Drottningens släktförflutna istället. I brist på annat, så att säga.Tack för en intressant kommentar, slutligen!

2012-02-11 @ 13:11:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0